Nederlandse tennissers laten 15.000 euro liggen: ‘Echt slecht dit’

12 februari 2020

BSR Agency

Ruim 15 duizend euro, met kans op meer. Dat lag te wachten op de speler die zo slim was geweest zich woensdag in te schrijven voor de zogenoemde ‘lucky loser list’ van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De lijst bleef leeg, niemand verving de zieke Radu Albot.


"Echt slecht dit”, baalde toernooidirecteur Richard Krajicek. "Voor sommige spelers is zo’n bedrag een half jaar tennissen.” De Noord-Macedoniër Albot meldde zich woensdagochtend ziek af voor zijn 1e rondepartij. Tot zijn verrassing zag Krajicek daarna dat niemand zich had ingeschreven voor de ‘lucky loser list’. Dat is een lijst voor spelers die de kwalificatie hebben gespeeld, maar daarin verloren.

Jammer joh
Zo ging een unieke kans verloren voor onder anderen 4 Nederlanders: Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong, Miliaan Niesten en Ryan Nijboer deden allemaal aan het kwalificatietoernooi. Krajicek probeerde vlak voor 10.00 uur nog contact met ze te krijgen. "Maar ze waren niet in de buurt en je moet je hier fysiek inschrijven voor 10.30 uur.”

Gemiste kans
Krajicek snapte er niets van. Op maandag en dinsdag waren er nog wel inschrijvingen voor de lijst. "Dit is zo’n gemiste kans. Zo veel toernooien hebben we niet in Nederland. Die spelers en hun coaches hebben kennelijk niet in de gaten gehad dat er op woensdag ook nog 5 1e rondepartijen staan gepland, met kans op afmeldingen. Ongelooflijk jammer dit."