Djokovic en Federer samen onderuit in strijd om Laver Cup: 'Hierom dubbelen we niet'
i

AP

Djokovic en Federer samen onderuit in strijd om Laver Cup: 'Hierom dubbelen we niet'

admin • 11:48, 22-09-2018 / Laatste Update: 11:19, 07-01-2024

Roger Federer en Novak Djokovic zijn er niet in geslaagd het dubbelspel te winnen op de eerste dag van de strijd om de Laver Cup.

Het betekende de 1e nederlaag van Team Europa in een duel met tennissers uit de rest van de wereld. De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Amerikaan Jack Sock wonnen in Chicago met 6-7 (5) 6-3 10-6.

Djokovic raakte zijn Zwitserse collega ook nog eens met een harde volley. ,,En hierom dubbelen we niet", zei een lachende Federer tijdens een pauze tegen zijn teamgenoot. ,,Mijn god. Ik geloof dat mijn hart zo'n drie seconden stilstond", antwoordde Djokovic.

Wat is de Laver Cup?

De Laver Cup werd vorig jaar in het leven geroepen. In Praag werden 12 tennispartijen gespeeld tussen het Europese team en Team Wereld. De Europeanen wonnen destijds. Bij de 2e editie eindigden de 1e 3 enkelpartijen al in Europees voordeel: de Brit Kyle Edmund versloeg Sock, de Bulgaar Grigor Dimitrov was te sterk voor de Amerikaan Frances Tiafoe terwijl de Belg David Goffin won van de Argentijn Diego Schwartzman.