Serena Williams in therapie na woede-uitbarsting, ook tegenstander Osaka hielp haar enorm
i

AFP

Serena Williams in therapie na woede-uitbarsting, ook tegenstander Osaka hielp haar enorm

Brian Vesseur • 11:32, 10-07-2019 / Laatste Update: 23:34, 05-01-2024

Naomi Osaka won vorig jaar in de Verenigde Staten haar eerste grand slam. In de finale van de US Open versloeg ze Serena Williams. Toch ging het na de wedstrijd vooral over de woede-uitbarsting van Williams richting de umpire.

In een interview met Harper's BAZAAR zegt Williams dat het haar speet dat de aandacht niet naar Osaka ging. Verrassend genoeg was het juist de Japanse tennisster die haar er weer bovenop hielp.

Williams ging in therapie en besloot Osaka een persoonlijk bericht te sturen. ,,Ik dacht dat ik deed wat ik moest doen door voor mezelf op te komen, maar ik zou nooit hebben gewild dat dat ten koste ging van de aandacht voor jou", schreef ze.

Steun van Osaka

De reactie van Osaka: ,,Mensen kunnen kracht verwarren met woede omdat ze het verschil niet kennen. Er is niemand die zo voor zichzelf opkomt als jij, blijf vooral baanbrekend bezig."

Onrecht voor vrouwen

Voor Williams voelde het als de bevestiging die ze nodig had: ,,Ik realiseerde me dat wat ik had meegemaakt iets is wat duizenden vrouwen op de werkvloer elke dag overkomt. We mogen geen emoties hebben, moeten stilzitten en onze mond houden. Maar dat zal ik niet doen, ik zal blijven ageren tegen onrecht.”