Thiem slaat titelhouder Djokovic helemaal van de baan en staat in halve finale (video's)
i

ANP

Thiem slaat titelhouder Djokovic helemaal van de baan en staat in halve finale (video's)

admin • 15:29, 07-06-2017 / Laatste Update: 17:10, 08-01-2024

Domenic Thiem staat na een sensationele zege op Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros! De 23-jarige was in 3 sets te sterk voor de nummer 2 van de wereld.

Een tiebreak moest in de eerste set de beslissing vormen. Een dure misser met de backhand van Djoko zorgde ervoor dat Thiem de tiebreak met 7-5 won en zodoende de set pakte.

"The champion is wobbling here!"

Dominic Thiem win the opening set after Novak Djokovic's 17th unforced error of the match so far... #RG17 pic.twitter.com/xSMV78je3z

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 juni 2017

Ook in de tweede set was Thiem aardig op dreef. Met een aantal rake klappen dreef hij Djoko in een hoekje en had hij continu de leiding in de rally’s. In 37 minuten sleepte hij ook de tweede set met 6-3 binnen.

Dominic Thiem wins the second set shortly after delivering this hammer blow... Novak Djokovic reeling. #RG17 pic.twitter.com/ocA0jM64VP

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 juni 2017

Slordige Djoko

En dat betekende dat de Serviër voor een monsterklus stond. Hij moest de wedstrijd zien om te draaien en hopen dat Thiem wat gas terug nam. Hij kon er simpelweg niet aan komen en hij stond maar te beven. Met name op de backhand verloor hij heel veel punten.

Super laatste set

Met de steun van het publiek, dat hij nog even opzweepte, begon Djokovic aan de 3de set. Die begon alleen gelijk met een break van de Oostenrijker. En in die set ging het heel hard. Djokovic kwam er niet meer aan te pas en Thiem liep uit naar een grote voorsprong. Djokovic ging niet meer voor iedere bal en de wedstrijd leek gespeeld. Thiem haalde de laatste set met een hele overtuigende 6-0 binnen.

The defending champ is OUT!

Djokovic is absolutely blown away by Thiem #RG17 pic.twitter.com/cWZv4zdh28

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 juni 2017

Thiem neemt het in de halve finale op tegen de gedoodverfde winnaar Rafael Nadal.