US Open-loting bij de mannen: Haase meteen zwaar, Djokovic en Federer bij elkaar
i

AP

US Open-loting bij de mannen: Haase meteen zwaar, Djokovic en Federer bij elkaar

Martijn Baars • 20:59, 22-08-2019 / Laatste Update: 15:11, 05-01-2024

Robin Haase mag zijn borst meteen natmaken in de eerste ronde van de US Open. De beste tennisser van Nederland neemt het op tegen Diego Schwartzman, als 20ste geplaatst in New York. Dat wees de loting donderdagavond uit.

Novak Djokovic is de titelverdediger bij de mannen. Hij treft in de openingsronde de Spanjaard Roberto Carballés Baena. Mocht hij de halve finales bereiken, wacht mogelijk een herhaling van de spectaculaire finale op Wimbledon eerder dit jaar. Roger Federer zit namelijk in zijn helft van het schema. De 5-voudig US Open-kampioen speelt tegen een qualifier. De als 2e geplaatste Rafael Nadal staat tegenover John Millman uit Australië.

Vrouwen

Voor de vrouwen werd ook geloot. De uit het oog springende partij in de eerste ronde is die tussen Serena Williams en Maria Sharapova. Kiki Bertens kent haar tegenstander nog niet, want zij opent in New York tegen een qualifier.

Nederlandse qualifiers

Ook Richèl Hogenkamp en Tallon Griekspoor maken nog alle kans op het bereiken van het hoofdtoernooi. Hogenkamp moet nog 1 wedstrijd winnen om zich te plaatsen, Griekspoor moet nog 2 kwalificatierondes doorstaan. Hij speelt donderdag nog tegen de Turk Cem Ilkel.