NK-finalist Hogenkamp verbaasd: ‘Ik snap niet zo goed waar alle speelsters zijn’

31 juli 2020

AFP

Richèl Hogenkamp heeft zich als 1e speelster verzekerd van een plek in de finale van het NK tennis in Amstelveen. De als 1e geplaatste Hogenkamp liet Eva Vedder met 6-2, 6-2 kansloos.


Op weg naar de finale heeft Hogenkamp (28) in 3 partijen pas 9 games afgestaan. "Natuurlijk word je liever wat meer getest, maar winnen voelt sowieso weer goed", zei Hogenkamp, die verbaasd is over de absentie van andere nationale toppers.

Rus en Kerkhove
"Ik snap niet zo goed waar alle speelsters zijn, want de 1e inschrijvingslijsten zagen er nog een stuk sterker uit en het lijkt mij dat iedereen weer wil spelen. Ik vind het jammer. Ik weet dat Arantxa Rus in Spanje aan het trainen is en Lesley Kerkhove geblesseerd is, maar waar de rest is, weet ik niet zo goed."

17-jarige tegenstander
Hogenkamp treft zaterdag in de finale de 17-jarige Bente Spee, die onlangs kampioene werd bij de meisjes tot en met 18 jaar. Het NK op het Nationaal Tennis Centrum is bedoeld om de beste tennissers van het land ritme te laten opdoen in aanloop naar de herstart van het internationale tenniscircuit.