Nummer 55 van de wereld vindt tennisleven maar niks: ‘Haat het met heel mijn hart’

22 februari 2020

BSR Agency

Als Alexander Bublik (22) geen geld zou verdienen met tennissen, zou hij er direct mee kappen. Hoeveel tennissers zullen er zo over denken? Bublik, de nummer 55 van de wereld, heeft een behoorlijk hekel aan zijn tennisleven gekregen.


"Om eerlijk te zijn: er is niks positiefs aan tennisser zijn. Ik speel enkel voor het geld", vertelde hij aan L'Equipe. "Ik heb nog niet genoeg verdiend. Anders zou ik al zijn gestopt."

Haat-aan-tennis-tattoo
Hij heeft zelfs zijn haat aan tennis laten vereeuwigen op zijn lijf. Hij heeft een skelet met een tennisbal in zijn hand laten tatoeëren. "Het staat voor het feit dat ik elke dag opnieuw deze sport weer moet ondergaan."

Geen haat aan de sport, wel aan het sportleven
Dan komt de Kazachse speler toch een beetje terug op zijn woorden. "Ik heb gezegd dat ik wel graag tennis, maar het niet zou doen als ik er geen geld mee verdien. Als ik last heb van mijn knie, persoonlijke problemen heb waardoor ik een wedstrijd verlies en na afloop die klote-reacties lees op sociale media, dat is wat ik eraan haat. Of de domme vragen van journalisten."