Oom Toni Nadal lacht om vreemde trekjes Rafael: ‘Ziet er belachelijk uit natuurlijk’

15 februari 2019

Rafael Nadal heeft vele maniertjes op de tennisbaan. Zo moet 'ie een keer of 100 aan zijn lichaam plukken voordat hij eindelijk kan serveren. Rare trekjes. Oom Toni vindt het raar dat zijn neefje het doet.


De Spanjaard is dit weekend in Rotterdam om ongeveer 100 tennisleraren te voorzien van een lesje. En daar kwamen uiteraard de rituelen ter sprake.

Filmpje
"Rafa vertelde me dat hij een film had gezien met Jack Nicholson, as good as it gets. Hij zei: in die film zat iemand die zo maniakaal was. Ik antwoordde: precies zoals jij? Rafa zei: 'hoezo, wat bedoel je?' Hij had er helemaal geen erg in dat hij al die maniertjes had. Ik was er trouwens ook nooit op gefocust geweest, iemand anders wees me er een keer op", aldus de voormalig tenniscoach van Nadal.

Toni Nadal adviseerde de speler ermee te stoppen. "Het ziet er belachelijk uit natuurlijk. En het is niet goed als je dat nodig hebt om je te kunnen concentreren. Maar het eerstvolgende toernooi was belangrijk, we besloten het daarna aan te pakken. Nou, het is nooit gelukt. Hij doet het overigens alleen in toernooien. Niet tijdens trainingen en thuis heeft hij voor zover ik weet ook geen rituelen."