Op deze manier zou Lendl de GOAT in het tennis aanwijzen

9 mei 2020

Reuters, AP

De strijd om de titel 'beste tennisser aller tijden' gaat al sinds jaar en dag tussen Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic. Ivan Lendl, voormalig tennisser uit Tsjechië, heeft een simpele manier om de GOAT te bepalen. "De speler die de meeste grand slams wint, is de beste ooit."


Momenteel leidt Federer die race met 20 titels. De Zwitser is wel al 38 jaar oud, terwijl Nadal pas 33 is. De Spanjaard heeft op zijn beurt 19 titels. Djokovic is een jaar jonger dan Nadal en heeft 2 grand slams minder. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Lendl zegt logische dingen
"Het enige dat je op dit moment kan zeggen, is dat Roger momenteel de race leidt, maar de race is nog niet afgelopen. Als ze allemaal gestopt zijn dan pas kan je een oordeel vellen", zegt Lendl in een interview met de Australische tv-zender Channel Nine.

"Momenteel is Roger de beste tennisser in het Open-tijdperk, Rod Laver was het eerder, maar daarmee is het boek nog niet gesloten. Djokovic en Nadal zijn jonger en kunnen langer doorgaan. Dit wordt een fantastische race." De Tsjech weet dat Federer een van de meest geliefde tennissers aller tijden is, maar dat moet geen bepalende factor zijn. "De beste ooit wordt niet bepaald door een populariteitswedstrijd."