🎥🥹  | Prachtig! Coach Raemon Sluiter in tranen door prestaties van zijn pupil Elina Svitolina

2 juni 2023

Wat een mooie beelden! Coach Raemon Sluiter hield het niet meer droog tijdens een interview over zijn samenwerking met tennisster Elina Svitolina, die eerder dit jaar terugkeerde nadat ze vorig jaar beviel van een dochtertje.


Svitolina keerde in april terug bij het toernooi van Charleston. Sluiter vertelde tegen Eurosport dat hij onder de indruk is van haar instelling: "Ik zei dat ze zichzelf niet te veel druk op moest leggen, maar ze vond dat ze beter om moest gaan met de situatie en hard moest blijven werken." Toen de verslaggeefster vroeg of Sluiter trots op haar is, hield hij het niet meer droog.

Gaël Monfils
Sluiter coachte eerder Kiki Bertens en is sinds begin dit jaar de coach van Svitolina, die getrouwd is met collega-tennisser Gaël Monfils. Samen kregen ze dus vorig jaar hun 1e kind. Sluiter geniet ervan hoe de 2 met elkaar omgaan: "Ze zijn zo verschillend, maar slepen elkaar overal doorheen. Dat is fantastisch om te zien."

4e ronde
Het interview werd opgenomen voor de 3e ronde van Svitolina tegen Anna Blinkova. In een thriller sleepte Svitolina ook die partij eruit, waardoor ze voor het eerst sinds 2020 de 4e ronde heeft gehaald op Roland Garros. Nog meer reden voor Sluiter om trots te zijn op de Oekraïense!

Bekijk hier hoe Svitolina de 4e ronde haalde: