Rafael Nadal doet niet mee aan US Open: 1e Grand Slam sinds 1999 zonder 2/3e van ‘Grote Drie’

4 augustus 2020

BSR Agency

Titelhouder Rafael Nadal doet later deze maand definitief niet mee aan de US Open. De 34-jarige Spanjaard staat niet op de deelnemerslijst die dinsdag openbaar werd gemaakt. Opvallend genoeg schreef hij zich eerder wel in voor het masterstoernooi van Cincinnati, dat voorafgaand aan de US Open ook in New York is.


Begin juni sprak Nadal al zijn twijfels uit over zijn deelname aan de US Open. "We hebben gewoon meer informatie nodig over hoe de situatie in New York over een paar maanden is. En over hoe het virus zich ontwikkelt, want we moeten niet vergeten dat New York een van de coronabrandhaarden van de wereld is”, zei de nummer 2 van de wereld 2 maanden geleden.

Alleen Djokovic doet mee
De US Open zal het 1e toernooi sinds Wimbledon in 2004 zijn waarbij slechts 1 van de Grote 3 aanwezig zal zijn. Roger Federer zette eerder al een streep door alle toernooien in 2020 wegens een knieblessure. Nu is het Nadal dus die er niet bij zal zijn. De US Open van 2020 neemt daarmee een twijfelachtige statistiek over van de US Open van 1999. Dat toernooi was het laatste toernooi waarbij Federer én Nadal allebei niet te bewonderen waren. Novak Djokovic is de enige van het drietal tennisiconen die wél in actie komt op de US Open.