Rus na flink potje vechttennis door naar 2de ronde Australian Open

21 januari 2020

AFP

Op de plek waar het in 2008 allemaal voor haar begon, met de jeugdtitel bij de Australian Open, heeft Arantxa Rus eindelijk weer eens een hoogtepunt aan haar tenniscarrière toegevoegd. De 29-jarige speelster uit Monster plaatste zich vandaag voor de 2de ronde door de Poolse Magda Linette, de nummer 43 van de wereld, in een 2 uur durende driesetter vol vechttennis te verslaan: 1-6 6-3 6-4.


Rus, zelf de nummer 93, verzekerde zich zo van een volgende partij tegen de Amerikaanse wereldtopper Madison Keys, van 70 punten voor de ranglijst en van het lieve sommetje van 128.000 Australische dollar (79.000 euro). Zelf omschreef ze het als een ‘nieuw begin’.

Meer zelfvertrouwen
"Die jeugdtitel is zo lang geleden. Hier op het park komen er wel nieuwe herinneringen door boven, maar goed, ik heb hier ook een paar jaar slecht gespeeld. Dat ben je ook niet vergeten. Wat nu telt is dat ik de laatste tijd meer in mezelf ben gaan geloven. Zoals ik nu speel kan ik dat niveau van mijn tegenstandster, zeg maar de top 50, veel beter aan.’