Schoofs is te sterk voor Colombiaanse tiener op gravel in Bogotá

9 april 2019

Pim Ras Fotografie

Bibiane Schoofs stoot door naar de 2e ronde van het WTA-toernooi in Bogotá. In eigen land moest de Colombiaanse tiener Emiliana Arango het onderspit delven: 6-2, 6-4.


Schoofs gaat het nu opnemen tegen Sara Errani, de Italiaanse die als ‘lucky loser’ het hoofdtoernooi haalde. Errani (31) bereikte in 2012 de finale van Roland Garros.

Wildcard
De 18-jarige Arango mocht met een wildcard meedoen aan het graveltoernooi in eigen land. De nummer 426 van de wereld had in de eerste set weinig in te brengen tegen Schoofs, maar nam in de tweede een voorsprong van 3-0. De Nederlandse, zelf 162ste op de mondiale ranking, knokte zich echter terug. Bij een stand van 3-3 ging Arango door haar enkel. Een lange blessurebehandeling volgde, waarna de Colombiaanse toch weer de baan op strompelde.

Auckland
Schoofs plaatste meteen een break, maar leverde vervolgens weer haar eigen service in. Daarna trok ze de partij wel naar zich toe. Voor de tweede keer dit jaar bereikte Schoofs zo de tweede ronde op een WTA-toernooi. Begin dit jaar lukte dat ook in Auckland.