Sensatie in Parijs: Haase klopt supertalent Alexander Zverev

EPA

admin • 14:17, 01-11-2017 / Laatste Update: 11:11, 05-01-2024

Wow! Robin Haase heeft bij het Masterstoernooi in Parijs voor een zieke stunt gezorgd. De beste Nederlandse tennisser van het moment was op het hardcourt in de Franse hoofdstad in 3 sets te sterk voor Alexander Zverev, de nummer 4 van de wereld: 3-6, 6-2, 6-2.

Het was voor Haase een van zijn grootste overwinningen uit z'n loopbaan. En het was hartstikke verdiend ook. In de 1e set liet de Nederlander tot meerdere keren toe na om zijn tegenstander te breken. In de 1e opslaggame van Zverev kreeg Haase 4 kansen daartoe, en bij een achterstand van 5-2 nog eens 2.

Overtuigend

In de 2e set pakte Haase wel zijn eerste kans en liep hij snel uit naar 3-0. In de laatste game brak hij de service van Zverev nog eens: 6-2. De 3e en beslissende set ging lang gelijkop, al won Haase zijn opslagbeurten veel overtuigender. Bij een voorsprong van 3-2 sloeg de Nederlander op de opslagbeurt van Zverev toe, waarmee het verzet was gebroken. Haase speelt in de volgende ronde tegen Del Potro of Sousa.

Toekomstige nummer 1

De 20-jarige Zverev wordt door bijna iedere kenner gezien als het grootste talent ter wereld. Veel mensen zien hem als de toekomstige nummer 1 van de wereld. Hij maakte dit kalenderjaar grote stappen op de wereldranglijst en maakte grote indruk op een aantal toernooien.