Serena Williams gaat na kluizenaarsbestaan met 50 mondkapjes op pad

8 augustus 2020

EPA

Serena Williams is niet van plan zich af te melden voor een van de twee naderende grandslamtoernooien, de US Open en Roland Garros. Dat zei de 23-voudig grandslamkampioene op een virtuele persconferentie, aan de vooravond van haar terugkeer in het circuit. De Amerikaanse maakt komende week haar opwachting in Lexington.


,,Ik zie mezelf alles spelen als het ervan komt. Maar ik ben niet te veel aan het plannen voor de toekomst, aangezien toernooien ook worden geschrapt. Ik dacht: we trainen gewoon door en dan zien we het wel", zei de 38-jarige Williams

Eigen tennisbaan
Trainen deed Williams op haar eigen baan, die recent uit nood werd aangelegd. ,,Ik moest een sportschool bouwen en mijn man heeft een baan voor me aangelegd. De tennisbaan is mijn eigen toevluchtsoord. Ik vroeg me af waarom ik dat niet 20 jaar geleden heb gedaan." De baan heeft dezelfde ondergrond als de US Open.

Kluizenaar
Williams heeft ooit een longembolie gehad en was om daarom voorzichtig sinds de uitbraak van het coronavirus. ,,Ik was echt een beetje een kluizenaar", zei Williams, die de afgelopen 6 maanden vooral aan haar huis in Florida gebonden was. En als ze reisde, nam ze het zekere voor het onzekere. ,,Ik heb 50 mondkapjes bij me als ik reis. Ik wil nooit meer zonder."

Nadel en Bertens willen niet
Diverse toppers, waaronder Rafael Nadal, meldden zich al af voor de US Open. Ook Kiki Bertens is er niet bij in New York. De vrees bestaat dat de komende weken meer spelers besluiten niet af te reizen naar de Verenigde Staten.

De US Open begint 31 augustus, Roland Garros een kleine maand later.