Serena Williams verplettert beul van Bertens en treft Halep in finale Wimbledon

11 juli 2019

AFP

Serena Williams heeft op haar dooie gemakje de finale van Wimbledon bereikt. Op het 'heilige gras' op het Centre Court speelde ze met Barbora Strycova, die eerder Kiki Bertens uitschakelde. Serena Williams versloeg de 33-jarige Tsjechische in straight sets: 6-1 en 6-2.


Daardoor gaat Serena op voor haar 11de finale op Wimbledon. Williams treft de Roemeense Simona Halep, die eerder op de dag eenvoudig won van Jelina Svitolina.

Machtsvertoon
Strycova kon haar 1ste servicegame nog winnen, maar daarna was Serena Williams die volledig domineerde. Op haar eigen opslag speelde de Amerikaanse met haar opponente. Ze had een winpercentage van 88 procent op haar 1ste service. Daarbij sloeg Williams in totaal 4 aces en 27 winners.

In de 2de set bood Strycova meer tegenstand, maar op de belangrijke momenten was Williams haar telkens de baas. Bij een 2-2 én 4-2 stand brak de Amerikaanse Strycova en toen ze voor de wedstrijd mocht serveren, pakte ze gelijk de overwinning. Na 59 minuten was de partij gespeeld.

Op naar een record?
Williams, die al 7 titels op haar naam schreef op Wimbledon, is hard op weg een record te evenaren. Als ze zaterdag wint van Halep komt ze naast Margaret Smith Court met 24 gewonnen Grand Slam-titels.

Barbora Strycova - © AFP