Sharapova komt niet meer terug op de tennisbaan en gaat per direct met pensioen

26 februari 2020

AFP

Tennisster Maria Sharapova (32) stopt met tennis, dat schrijft de The New York Times. De 32-jarige Russin kende een lange carrière, maar de voormalig winnares van alle Grand Slams in het tennis kapt er per direct mee. De laatste jaren had ze veel blessureleed, dat was voor haar de reden om er een eind aan de breien.


De Russin won in 2004 haar 1e Grand Slam door Wimbledon op haar naam te schrijven. Later won ze ook nog de US Open (2006), de Australian Open (2008) en Roland Garros (2012 en 2014). Daarmee is ze 1 van de meest succesvolle tennissters aller tijden.

Sharapova kan gerust een tijdje op de bank Netflixen zonder dat ze in financiële problemen komt. Haar vermogen wordt geschat op een goede 170 miljoen euro, volgens Sports Skeeda.

Schreeuwen
Behalve voor haar sterke tennisspel, stond ze ook bekend als een speelster die nog weleens flink wat lawaai wilde maken op de tennisbaan. Ze was er niet vies van haar slagen met flink geschreeuw te ondersteunen.

Meldonium-problemen
In 2016 moest Sharapova een dopingstraf uitzitten omdat ze het middel meldonium gebruikte, dat sinds 1 januari van dat jaar op de verboden lijst stond. Later kon ze aantonen dat ze dit niet gebruikte om vals te spelen, maar het echt nodig had als medicijn. Haar straf werd flink ingekort en in 2017, na een schorsing van 15 maanden, mocht ze weer aan de bak.