Halep pakt Williams in perfecte Wimbledon-finale

13 juli 2019

BSR

De Roemeense tennisster Simona Halep heeft haar 1e Grand Slam-titel op Wimbledon binnen! In Londen was ze in de finale geen partij voor de veteraan Serena Williams: 6-2 en 6-2.


De 27-jarige Halep liet er vanaf het begin van de partij geen gras over groeien: in een mum van tijd liep ze, dankzij breaks in de 1e en 3e game, uit na een 3-0 voorsprong. Met minder dan 15 minuten op de klok stond ze 0-4 in games voor.

Pas bij die stand wist Williams voor het eerst haar service te behouden. Vanaf toen kwam de Amerikaanse beter in de wedstrijd, maar Halep liep toch uit naar 1-5. Een love game voor Williams (2-5) deerde Halep niet. Na 25 minuten had zij de 1e set binnen: 6-2.

Sloperij
In de 2e set gingen de games tot aan 2-2 gelijk op, met opnieuw een love game voor Williams. Toch bleef Halep geconcentreerd, solide en dominant spelen. In haar 1e Wimbledon-finale liet ze Williams alle hoeken van de baan zien en brak Williams opnieuw: 3-2.

Vervolgens hield zij haar eigen game en brak ze Williams opnieuw - na onder meer een dubbele fout - in een lange 7e game van de 2e set en bracht na een mooie backhand langs de lijn de stand op 2-5. Williams forceerde voor wat ze waard was, maar kon niet voorkomen dat Halep de set en dus de titel binnenhaalde na een love game: 6-2.

Zegevieren
Het betekende de 2e Grand Slam-zege uit de loopbaan van Halep. Vorig jaar won zij Roland Garros, in hetzelfde jaar verloor ze de Australian Open-finale in 3 sets van de Deense Caroline Wozniacki.