Spelen weer iets dichterbij voor Bertens, maar er is nog een extra eis

6 december 2019

EPA

Chef de mission Pieter van den Hoogenband kondigde laatst aan dat alle Nederlandse sporters mogen meelopen in de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat is een van de redenen dat Kiki Bertens misschien toch naar Tokio gaat.


"Dat is wel een pluspuntje. En ik heb van NOC*NSF te horen gekregen dat ik met mijn eigen team naar Tokio mag. Dus dat zijn al twee voordelen. Als dat niet mogelijk was, dan zou het al heel snel duidelijk zijn geweest", zei Bertens, die vrijdag een gesprek heeft met NOC*NSF.

Na de Spelen van Rio de Janeiro zei Bertens nog dat ze nooit meer mee zou doen. Het schema van de Spelen past gewoonweg niet in dat van die van andere toernooien zoals de US Open, die rond die tijd ook al begint te spelen.

Schrappen
"Het is al zo’n druk jaar. En als ik naar de Spelen ga, dan ben ik verplicht ook Fed Cup te spelen. En dat houdt in dat ik moet schrappen in mijn schema. Dan moet ik het toernooi van Sint-Petersburg uit mijn schema halen, waar ik vorig jaar de titel pakte en mooie herinneringen heb. Het zijn lastige keuzes, ook omdat ik voor 2020 heb besloten het wat rustiger aan te doen. Over 2 weken hak ik de knoop door."

Geld
Doordat Bertens dan wel aan de Spelen en niet aan andere toernooien mee kan doen, loopt ze ook genoeg geld mis. Volgens de Volkskrant heeft de tennisster aangegeven daar wel een compensatie voor te willen ontvangen.