Sterke Bertens wint 1e partij op Libéma Open en krijgt Nederlandse tegenstander in volgende ronde (video)

11 juni 2019

AFP

Kiki Bertens is als favoriet lekker begonnen in Rosmalen. In haar 1e partij won ze in 2 sets van Johanna Larsson. De als 1e geplaatste speelster van het toernooi won haar sets met met 6-3 en 6-1. De Zweedse Larsson was een oude bekende voor Bertens, ze waren vroeger dubbelpartners.


In de 1e set kwam Bertens niet in de problemen. Ze speelde sterk en gaf Larsson niet de kans zich echt lekker in de wedstrijd te spelen. In de 2e set gaf Bertens haar tegenstander al helemaal geen kansen meer. Na slechts 57 minuten tennis was de wedstrijd al afgelopen. De Zuid-Hollandse speelde sterk en dat resulteerde in een paar lekkere momentjes zoals hieronder te zien is!

Tekst loopt door onder de video.


Nederlands onderonsje
Bertens neemt het in haar 2e partij op tegen Arantxa Rus. Rus speelde op het Libéma Open al eerder tegen een Nederlandse. In de 1e ronde schakelde ze Bibianne Schoofs uit. Het is aan Bertens om Rus niet nóg een Nederlandse onderonsje te laten winnen. Rus liet in ieder geval weten dat zij er klaar voor is.


'Merk dat mijn status veranderd is'
,,Het is toch lastig zo'n eerste wedstrijd op gras en dan ook nog voor thuispubliek, wat toch voor meer druk zorgt. En dan ook nog tegen een erg goede vriendin. Al met al waren het geen makkelijke omstandigheden", zei Bertens na haar overwinning. Ze heeft na haar vroege aftocht op Roland Garros al veel uren gemaakt op gras. ,,Ik krijg de baan wanneer en hoe lang ik wil, dus ik mag in mijn handen knijpen", aldus de mondiale nummer 4. ,,Normaal gesproken moet je een baan delen. Vorig jaar was dat wel anders. Daar merk je wel aan dat mijn status veranderd is."

Drukte
Buiten de baan merkt Bertens ook dat er meer van haar wordt gevraagd. ,,Het is zeker een stuk drukker dan andere jaren. Ik heb het druk, want ik moet veel handtekeningen uitdelen en veel op de foto. Het leeft echt veel meer. Op andere toernooien is er natuurlijk ook wel iets meer aandacht, maar niet zozeer van de Nederlanders", aldus Bertens.

,,Dit is het enige toernooi dat ik speel in eigen land dus ik probeer ook iets terug te doen. Maar ik probeer wel op tijd naar huis te gaan en voldoende rust te pakken. Het is heerlijk om met de auto naar een toernooi te kunnen en in je eigen bed te slapen."