Supertalent Gauff op zelfde lijst als Jesse Klaver: ‘Ze heeft ‘het’ in zich’

14 november 2019

AP

Wat heeft het Amerikaanse supertalent Cori Coco Gauff gemeen met de Nederlandse politicus Jesse Klavver? Ze zijn allebei opgenomen in de Time Next 100 - een lijst van 100 talentvolle mensen die de toekomst kunnen vormen en veranderen.


Wel verschillen ze van afdeling. Zo is Gauff opgenomen in het rijtje van (potentiële) fenomenen en behoort Klaver bij de leiders.

Indrukwekkend jaar
De tennisster is pas 15 jaar, maar maakte dit jaar naam door als qualifier de 4de ronde te halen op Wimbledon. Ze veroverde enkele weken later in Linz haar 1ste WTA-titel.

Lovende woorden
"Coco Gauff heeft 'het' in zich", schrijft Billie Jean King in een toelichting op de website van Time. De 75-jarige Amerikaanse, voormalig nummer 1 van de wereld en winnares van 12 Grand Slam-titels, is vol lof over haar piepjonge landgenote. "Toen ze in maart 15 jaar werd, stond ze op de 453ste plaats op de wereldranglijst. Daar bleef ze niet lang staan."

"Coco, afkomstig uit een atletische familie, zette een geweldige reeks neer op Wimbledon en ze deed het ook goed op de US Open. Nu ze in Linz haar 1ste titel heeft binnengehaald, staat ze op de 68ste plek. Dat zou voor iedere tennisser een goed seizoen betekenen, maar zeker als je niet eens oud genoeg bent om je rijbewijs te halen. Coco is een speciaal geval. Ze houdt van grote podia, ze is zowel op als naast de baan goed voorbereid en ze weet dat er zoveel kansen voor haar liggen in het leven en in haar carrière."