Tennistoernooi Rosmalen profiteert optimaal van Bertens’ opmars

12 juni 2019

BSR Agency

Het tennistoernooi van Rosmalen profiteert optimaal van de opmars van Kiki Bertens, die als 1e is geplaatst op het Nederlandse toernooi. ,,Je voelt weer een bepaalde vibe in het Nederlands tennis", zegt toernooidirecteur Marcel Hunze.


Om welke uiting van het toernooi het ook gaat, van de abri's tot aan de programmaboekjes, een foto van Bertens prijkt erop. Bertens is hot en dat is deze week te zien. ,,Dinsdag, toen Bertens voor het eerst speelde, was het centrecourt op een paar plekken na vol", aldus Hunze. ,,De komende dagen is het nog geen uitverkocht huis, maar het gaat wel heel druk worden. Kiki is daarin heel belangrijk, maar ook iemand als Stefanos Tsitsipas is extreem populair aan het worden. De komende 3 tot 4 jaar zien we sowieso een stijgende lijn qua kaartverkoop.”

Met rust gelaten
Bertens is opgeklommen naar de 4e plek op de wereldranglijst en daarmee de beste Nederlandse tennisster in de historie. ,,We willen haar graag nadrukkelijk positioneren. Ze is natuurlijk dé ambassadeur van het Nederlands tennis. En dus van ons toernooi. Maar tijdens de week laten we haar zo veel als mogelijk met rust, want er komt zoveel op haar af", aldus de directeur.

Bertens komt donderdag weer in actie. Ze speelt in de tweede ronde tegen landgenote Arantxa Rus.