Tenniswereld reageert met respect op Murrays besluit om dit jaar te stoppen: ‘Het is triest’

11 januari 2019

AFP

Andy Murray maakte vrijdagochtend bekend dat hij dit jaar stopt met tennis. Door een slepende blessure komt hij niet meer aan zijn wereldniveau. De tenniswereld reageert met respect op het moeilijke besluit, dat de Brit in tranen uitlegde op een persconferentie.


"Het is triest dat een grote tennisser als Andy Murray zijn eigen einde van zijn loopbaan niet kan bepalen", was de algemene reactie vanuit de tenniswereld. Een aantal (oud)-tennissers ging er nog wat persoonlijker op in.

Del Potro
'Je verdient het om zelf jouw einde te bepalen. Alsjeblieft, probeer het nog even en ga door met vechten', reageert collega-tennisser en generatiegenoot Juan Martín del Potro, die net als Murray de US Open op zijn naam schreef.
Clijsters
Murray hoopt dat hij zijn carrière nog kan rekken tot Wimbledon. Hij werd in 2013 de eerste Brit sinds 1936 die het toernooi op het 'heilige gras' in Londen wist te winnen. 'Andy zou daar afscheid kunnen nemen, dat past bij zijn status', zegt oud-toptennisster Kim Clijsters.

Kyrgios
Ook 'bad boy' Nick Kyrgios liet van zich horen. "Ik voelde me altijd als een kleine broer van jou", schrijft de Australische tennisser op Facebook. "Je hebt zoveel betekend voor de sport, vergeet dat niet."

Murrays opvolger
De nieuwe Britse tennishoop Kyle Edmund ziet Murray ook als grote voorbeeld. "Hij is de beste Britse tennisser ooit en misschien wel de beste sportman aller tijden", looft de 7 jaar jongere Edmund zijn trainingsmaat.

Tennislegende
De Amerikaanse tennislegende Billie Jean King ziet Murray als meer dan een topsporter. "Jouw grootste invloed op de wereld komt er wellicht nog aan. Jouw roep om gelijkheid in de sport zal toekomstige generaties inspireren."