🎥 | Tsitsipas nu eindelijk eens voorbij 1e ronde ABN Amro-toernooi

11 februari 2020

De als 2e geplaatste Stefanos Tsitsipas heeft na een moeizame start afgerekend met de Pool Hubert Hurkacz in de 1e ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament: 6-7(2), 6-3, 6-1. Het is de 1e keer dat Tsitsipas verder reikt dan de 1e ronde in Rotterdam.


Het is alweer de 4e keer dat Tsitsipas te bewonderen is in Ahoy. In 2017 debuteerde de Griek met een wildcard. Hij verloor toen in de 1e ronde van de uiteindelijke winnaar Jo-Wilfried Tsonga. Een jaar later haalde Tsitsipas niet eens het hoofdtoernooi na een nederlaag in de kwalificatie tegen Martin Klizan. Vorig jaar was Tsitsipas als 3e geplaatst in Rotterdam, maar ook toen kwam de Griek niet verder dan de 1e ronde door een nederlaag tegen Damir Dzumhur.

En ook dit jaar kende Tsitsipas geen beste start in Rotterdam. Na 1 set en 2 games in de 2e set leek het er weer sterk op dat de 1e ronde wederom het eindstation van de huidige nummer 6 van de wereld zou worden. Niet alleen omdat hij zich liet behandelen aan zijn schouder, maar vooral ook om Hurkacz (de nummer 29 van de wereld) de 1e set won (7-6(2)) én Tsitsipas ook meteen wist te breken in de 2e set: 2-0.

Sterke reeks helpt Tsitsipas
Na die 2-0 richtte de Griek zich echter op en hij won liefst 4 games op rij. Dat gaatje gaf Tsitsipas niet meer uit handen en de 2e set ging alsnog overtuigend met 6-3 naar de 21-jarige Griekse tennisser.

Makkelijke laatste set
In de 3e set had Tsitsipas geen kind meer aan zijn Poolse opponent. Hurkacz pakte nog wel een game, maar meer dan dat stond de Griek niet toe: 6-1. In de volgende ronde wacht een duel met de Sloveen Aljaz Bedene, die eerder op de dag te sterk was voor Benoît Paire.

Wil je weten hoe de Griekse tennisser zelf denkt over de pot? Hoor en zie het hier: