Tsitsipas trekt zijn ‘Grand Slam winnen in 2020’ alweer in

1 juni 2020

EPA

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas (21) gaat beter op zijn woorden letten. De huidige nummer 6 van de wereld deed na zijn eindzege bij de afsluitende ATP Finals in november in Londen een gewaagde uitspraak. Zijn doel voor 2020 was toen een grandslamtitel.


Nu geeft Tsitsipas toe dat hij in een overmoedige bui was. "Ik heb mezelf daardoor onnodige druk opgelegd. Achteraf bezien was het grootspraak die nauwelijks serieus te nemen viel. Ik moet helemaal niet zo ver in de toekomst kijken en zeker niet zo snel heel hoog willen mikken. Ik moet het juist stap voor stap doen en niet te veel aan de toekomst denken. Ik kan me beter op het heden concentreren.”

Top 3 oppermachtig
Na de winst van de Zwitser Stan Wawrinka bij de US Open in 2016 hebben Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer de grandslamtitels onder elkaar ‘verdeeld’. Tsitsipas wordt door kenners gezien als 1 van de grootste kanshebbers om de dominantie van het supertrio in de 4 majors binnen afzienbare tijd te doorbreken. De jonge Griek wil zichzelf daarmee echter niet meer bezig houden.

Kans afwachten
"Ik moet leren op mijn kans te wachten. Ik heb het al zo vaak gezegd dat ik een grandslamtoernooi wil winnen dat het lijkt alsof er helemaal niets anders meer is in mijn leven. Dus daar houd ik nu mee op. Natuurlijk wil ik het nog heel graag, maar hoe meer je er over praat, des te kleiner wordt de kans misschien dat het ook echt gaat lukken. Ik wil nu meer relaxed zijn en van het proces genieten.”