Tsitsipas en Zverev vliegen er alweer vroeg uit in Noord-Amerika

14 augustus 2019

ANP
Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas kwam vorige week de top 5 van de wereld binnen, maar presteert sindsdien naadje. In Montreal werd hij vorige week al in de 2e ronde uitgeschakeld en ook deze week tijdens het Masters-toernooi in Cincinnati was het niet best: verlies in de 1/16e finales tegen de nummer 36 van de wereld Jan-Lennard Struff: 4-6, 7-6 (5) en 6-7 (6).


De 1e set ging razendsnel voorbij. Er waren weinig deucegames en 2 serveerden over het algemeen goed. Wel won Struff 1 keer een game die Tsitsipas begonnen was, wat hem de setwinst opleverde: 6-4. De Griek verloor direct zijn service in de 2e set, maar pakte op 5-4 achter cruciaal een game van Struff terug. In een tiebreak sleepte hij zelfs setwinst uit het vuur!

Ook in de laatste set ging het gelijk op tussen Tsitsipas en Struff. Uiteindelijk was de Duitser de sterkste na wederom een spannende tiebreak.

Nishikori eruit
Eerder op de dag werd Kei Nishikori, die de 5e plaats op de ATP-raking van Tsitsipas overnam, uitgeschakeld door landgenoot Yoshihito Nishioka. In een lange partij met een tiebreak in de 1e set en een matig einde van Nishikori in de 2e, overwon de nummer 77 van de wereld uiteindelijk: 6-7 4-6. Ook Alexander Zverev kon weer niet niet overtuigen. De Duitser verloor in de 2e ronde in 3 sets van de Serviër Miomir Kecmanovic: 7-6 (4), 2-6, 4-6.

Medvedev wel door
Nummer 8 op de ranking Daniil Medvedev rekende na een lastige 1e set af met Benoit Paire (29e). In de 1e set wist de 'bad boy' nog een tiebreak af te dwingen, in de 2e had hij niets in de melk te brokkelen: 7-6 6-1.

Ook Alex de Minaur en Richard Gasquet mogen een rondje verder in de Verenigde Staten.