Tsjechië en VS stonden vorig jaar nog in Fed Cup-finale, maar zijn nu uitgeschakeld

REUTERS

admin • 09:41, 11-02-2019 / Laatste Update: 17:11, 07-01-2024

De Fed Cup krijgt dit jaar een nieuwe winnaar. Titelhouder Tsjechië moest in de 1e ronde met 3-2 buigen voor Roemenië, dat na 2 gewonnen enkelpartijen van Simona Halep het beslissende dubbel won in Ostrava. Verliezend finalist van 2018, Amerika, vloog ook uit het toernooi.

De Amerikaanse tennissters werden in Asheville allemaal afgetroefd door Ashleigh Barty. De kopvrouw van Australië versloeg Sofia Kenin en Madison Keys in het enkelspel en trok daarna met Priscilla Hon ook het dubbel naar zich toe. Het Australische koppel versloeg Danielle Collins en Nicole Melichar met 6-4 7-5.

Mooiste gevoel

,,Dit is het mooiste gevoel ter wereld, winnen voor je land’', jubelde de 22-jarige Barty. Australië neemt het in de halve finale van de Fed Cup op tegen Wit-Rusland, dat Duitsland met 4-0 versloeg. Roemenië treft Frankrijk, dat met 3-1 te sterk was voor België.

Hegemonie Tsjechië

Tsjechië won het landentoernooi voor vrouwen 6 keer in de laatste 8 jaar. De Amerikaanse tennissters waren in 2017 de besten. Van de 4 huidige halvefinalisten won Frankrijk de Fed Cup voor het laatst, in 2003.