Verrassing! Gefrustreerde Tsitsipas uitgeschakeld in Montreal door Hurkacz

8 augustus 2019

AFP

Stefanos Tsitsipas is uitgeschakeld in de 2e ronde van het masterstoernooi van Montreal. Op het Canadese hardcourt was de Pool Hubert Hurkacz in 3 sets te sterk: 6-4 3-6 6-3.


De als 4e geplaatste Griek bereikte vorig jaar in Montreal de finale, die hij verloor van Rafael Nadal. Hurkacz, de nummer 48 van de wereldranglijst, maakte het Tsitsipas toch erg lastig.

'Wat een grap!'
Tot frustratie van de 20-jarige Griek, die het niet eens was met een beslissing van de lijnrechter. Op 4-3 achter in de 3e set en een breakpoint tegen sloeg Hurkacz de bal volgens Tsitsipas uit, maar de lijnrechter gaf aan dat de bal de lijn raakte. Hij kon die beslissing echter niet aanvechten omdat er geen Hawkeye is in Montreal. ,,Wat een grap, dit is een masterstoernooi”, schreeuwde de Griek naar de scheidsrechter. De Pool serveerde de wedstrijd vervolgens uit op 'love'.

Osaka en Williams eenvoudig verder in Canada
Naomi Osaka en Serena Williams hebben de 3e ronde gehaald van het sterk bezette tennistoernooi van Toronto. Osaka, de Japanse nummer 2 van de wereld, hoefde slechts 1 set te spelen (6-2 winst) omdat haar Duitse tegenstandster Tatjana Maria met een blessure opgaf. Williams had het een stuk moeilijker met Elise Mertens maar won wel in 2 sets: 6-3 6-3.

De 21-jarige Osaka staat door het bereiken van de 3e ronde virtueel op de 1e plaats van de wereldranglijst. Bij het toernooi van Toronto kan alleen de Tsjech Karolina Pliskova die positie nog in gevaar brengen.

De 23-voudig grandslamwinnares Williams trof met de Belgische Mertens de kwartfinalist van vorig jaar en nummer 20 van de wereld. De Amerikaanse, 10e op de mondiale ranking, kwam in allebei de sets op achterstand maar vocht zich telkens terug.