VS plaatst zich als laatste voor halve finale Fed Cup

13 februari 2017

EPA

De VS heeft zich zondag als laatste land geplaatst voor de halve finales van de Fed Cup. In Hawai waren de Amerikaanse tennissters sterker dan Duitsland. Coco Vandeweghe bezorgde Amerika het beslissende 3e punt door in 2 sets te winnen van Andrea Petkovic: 3-6, 6-4, 6-0.


Petkovic verloor zaterdag ook al haar 1e pot van Alison Riske. De wedstrijd tussen Vandeweghe en Julia Görges werd zaterdagavond door de regen gestaakt bij een 6-3 en 3-1 voorsprong voor de Amerikaanse. Görges moest daarna opgeven door een blessure.

1e keer sinds 2010
De Amerikaanse vrouwen staan voor het eerst sinds 2010 weer in de halve finale. Ze mogen nu aan de bak tegen titelverdediger Tsjechië. De Oost-Europeanen waren met 3-2 te sterk voor Spanje.

Recordhouder
De VS is recordhouder met 17 Fed Cup-winsten. Wel is het al 17 jaar (2000 laatste keer) geleden dat Amerika won. Tsjechië won de laatste 5 van de 6 toernooien. Wit-Rusland en Zwitserland spelen de andere halve finale.

Nederland
Nederland is al lang uitgeschakeld in de Fed Cup, maar moet nog wel aan de bak voor behoud in Wereldgroep I. Het speelt tegen Duitsland, Spanje en Frankrijk een play-off om niet te degraderen. Tegenstander is de winnaar uit Wereldgroep II. Daarin zitten Rusland, Oekraïne, Slowakije en België.

reacties
ReageerReageer op dit bericht