Woedende Errani scheldt huilende Bertens de huid vol: ‘Ik houd niet van dat soort spelletjes’

30 september 2020

AFP, EPA

Het was tijdens de partij al duidelijk dat Sara Errani en Kiki Bertens geen drankje zouden doen in het hotel. De Italiaanse was ook een uur na de partij nog pislink. "Ze heeft trucs uitgehaald op de baan. Maar het heeft mij boos gemaakt, dus proficiat."


Dat Bertens de baan in een rolstoel moest verlaten, kermend en huilend van de pijn, had Errani wel gezien. Maar zelfs dat was nep, betoogde ze in haar persconferentie. "Ik zag haar net in de lobby en het restaurant, er was niks aan de hand. Ik houd niet van dat soort scenes en spelletjes, doen alsof je geblesseerd bent en dan tijdens de punten over de baan rennen. Ze heeft het ook niet nodig, ze kan ook geweldig spelen zonder dit soort dingen, het spijt me. En dan word ik na afloop beschuldigd van slecht gedrag omdat ik haar niet feliciteer?"

Schelden
Sterker: Errani zou nog wel eens een boete kunnen krijgen voor de Italiaanse scheldwoorden die ze bij het verlaten van de baan uit haar mond liet komen. "Ik schold haar niet uit”, beweerde Errani. "In het Italiaans zeg je zoiets in het algemeen.”

Onderhandse service
Dat ze meerdere keren haar 1e service verloor omdat ze eindeloos probeerde de bal goed op te gooien, vond Errani een terechte straf van de scheidsrechter. "Hij deed zijn werk. Ik heb al 2 jaar problemen met mijn service. Dus doe ik het soms maar onderhands, ik vecht met wat ik heb.”