WTA-toernooi Xi’an gaat niet door in verband met coronavirus

21 februari 2020

AFP

Het WTA toernooi in het Chinese Xi'an gaat dit jaar niet door. Het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. Het toernooi zou in april worden gehouden, maar dat gaat nu dus niet door. De stad ligt in het midden van China, niet heel ver van Wuhan waar het virus eind vorig jaar uitbrak.


"We leven mee met iedereen in China in deze moeilijke periode", zegt een woordvoerder van de vrouwelijke tennisorganisatie WTA. "We kijken uit naar de toernooien die in de herfst in China op het programma staan. We houden de situatie nauwlettend in de gaten, want er is niets belangrijker dan de gezondheid van onze spelers, ons personeel en de fans."

In september en oktober staan heel wat grote hardcourttoernooien op het programma in China. Het slottoernooi voor de beste tennissters van het seizoen, de WTA Finals, wordt begin november in de Chinese stad Shenzhen gehouden.

Het tennistoernooi is niet het eerste sportevenement dat vanwege het coronavirus wordt afgelast. Ook de GP van China is dit jaar gecanceld.