Het vertrouwen in winst van Michael van Gerwen op de World Grand Prix is groot

5 oktober 2022 | In samenwerking met TOTO

Kieran Cleeves/PDC
world-grand-prix

Michael van Gerwen neemt het woensdag in de 1/8e finales van de World Grand Prix op tegen Stephen Bunting. De Nederlander versloeg in de 1e ronde Gary Anderson met 2-0, terwijl Bunting afrekende met Brendan Dolan. Zal de Nederlander woensdag de stap naar de kwartfinales kunnen maken?


De ogen van Nederland zijn gericht op de 2 vaderlandse darters die nog in het toernooi zitten. Want behalve Van Gerwen zit ook Danny Noppert nog in het toernooi. Gezien de odds van de TOTO is het vertrouwen in een zege voor Van Gerwen tegen Bunting groot. De vraag is dan ook met welke score hij de Engelsman zal verslaan. Een 3-0 zege in sets lijkt volgens de quoteringen de meest logische, want die staan op 2,95. Een 3-1 zege staat genoteerd op 3,20 en als de Nederlander met 3-2 wint, ontvang je daar 5,05 keer je inzet voor terug.

De odds voor een zege van Bunting daarentegen liggen een stuk hoger. Natuurlijk kan hij ook winnen van Van Gerwen, en dat levert quoteringen op die veel hoger liggen. Een 3-2 zege voor de Engelsman staat zo bijvoorbeeld al op 7,95.

Wie gooit de 1e 180'er?
Het vertrouwen in een zege voor Van Gerwen is dus groot, maar is dat ook zo met het gooien van 180's? Opvallend genoeg zijn die kansen ongeveer gelijk. Bij Van Gerwen staat er namelijk een TOTO-quotering van 1,79, bij die van Bunting 1,78. Vrijwel gelijk dus! De vraag is natuurlijk of er überhaupt wel een 180'er wordt gegooid.. Denk je van niet? Dan levert je dat zomaar een odd op van 250! Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan veranderingen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+