Dylan Groenewegen na vette zege: ‘Ik wilde per se die overwinning’
i

BELGA

Dylan Groenewegen na vette zege: ‘Ik wilde per se die overwinning’

Robert Hüsken • 20:13, 12-07-2019 / Laatste Update: 02:57, 07-01-2024

Dylan Groenewegen heeft dan toch zijn etappezege in de Tour de France binnen. Hij sprintte naar de zege in de zevende rit van de Ronde van Frankrijk. De sprinter van Jumbo-Visma versloeg in Chalon-sur-Saône de Australiër Caleb Ewan op de streep.

,,Op 500 meter van de streep raakte ik even ingesloten en toen ben ik maar gegaan. Ik zag Ewan wel komen en als ik tegen hem sprint is het altijd een close finish”, zei Groenewegen die voor de vierde keer een massasprint wint in de Tour de France.

Goed gevoel

,,Ik hoef niet onder stoelen of banken te schuiven dat ik de eerste etappe had willen winnen”, zei de sprinter bij de NOS. ,,Het was niet het begin van de Tour waarop ik had gehoopt. Voor de ploeg was die eerste etappe in Brussel een succes, maar voor mezelf een grote teleurstelling. Dan wil je per se die overwinning. Ik viel die eerste dag en daarna heb ik wat dagen nodig gehad om te herstellen, maar vandaag voelde ik me goed.”

Beulen

Wout van Aert legde de basis voor de zege. De Belg sleurde in de finale kilometers op kop om de Amsterdamse sprinter in goede positie te brengen. "De opzet was Dylan op 2,5 kilometer van de meet af te zetten, maar ik kwam op 6 kilometer voor het einde al aan kop. Ik mocht niet afgeven hè”, zei Van Aert bij de NOS.

Nu wel afmaken

Van Aert zei dat hij er vertrouwen in had dat Groenewegen het dit keer wel kon afmaken. Een valpartij in de 1e etappe vergde meer herstel dan gedacht en zorgde ervoor de Groenewegen zich nog niet had kunnen onderscheiden in de massasprints. "Ik merkte dat hij vandaag echt gebeten was op de overwinning. Dan is het mijn rol in de trein om hem goed in positie te brengen voor de laatste kilometers. Mooi dat hij het ook echt afmaakt”, aldus Van Aert.