Aké kan in januari een toptransfer maken naar City of Chelsea
i

PA Sports

Aké kan in januari een toptransfer maken naar City of Chelsea

Brian Vesseur • 12:15, 10-12-2019 / Laatste Update: 03:26, 08-01-2024

Nathan Aké staat in de belangstelling van Manchester City, meldt Sky Sports. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse verdediger van Bournemouth werd gelinkt aan Chelsea. Aké speelde eerder al bij Chelsea en de ploeg lijkt dan ook op pole position te liggen voor een transfer.

Chelsea verkocht Aké voor zo'n 20 miljoen pond - omgerekend bijna 24 miljoen euro - aan Bournemouth. Bij de deal werd een terugkoopclausule opgenomen van 47,5 miljoen euro. Omdat de transferban van Chelsea is opgeheven, mogen zij in januari alweer spelers aantrekken. Door het gebrek aan centrale verdedigers op Stamford Bridge, is Aké een potentiële aanwinst.

Guardiola over nieuwe spelers

En Manchester City dan? Trainer Pep Guardiola zei geen nieuwe spelers te willen in de winter, behalve als zich een enorme kans voordeed. De Spanjaard had het over een speler die jaren bij City meekon in het eerste. Nou, Aké zou dat kunnen zijn! Door het vertrek van Vincent Kompany en de langdurige blessure van Aymeric Laporte staat nu Fernandinho centraal achterin.

Blessure

Er is 1 probleem: Aké viel dit weekend geblesseerd uit tegen Liverpool. Het is even afwachten hoe erg zijn hamstring eraan toe is. De uitvalbeurt betekende dat Aké voor het eerst dit seizoen een Premier League-wedstrijd niét uitspeelde.

Oranje

Aké speelde de laatste 2 interlands met Oranje mee. Tegen Estland (5-0) scoorde hij zelfs. Het was zijn 2e doelpunt in de 13 interlands die hij speelde.