Adesanya schakelt Brunson keihard uit (video)

4 november 2018

Israel ‘The Last Stylebender’ Adesanya stond zaterdag op zondag nacht in de kooi tegenover Derek Brunson tijdens UFC 230 in New York. ‘The Last Stylebender’ liet Brunson het canvas kussen in de laatste 9 seconden van de 1e ronde.


De 29-jarige Israel stond op de 9e plek in de UFC-ranking in de middengewichtdivisie en heeft nog geen één gevecht verloren. Derek stond 3 plekken hoger, op 6, ook met een indrukwekkende record.

Hype
Het gevecht is tot stand gekomen door Brunson die Adesanya uitdaagde via sociale media met een video. Dit bleef niet bij de uitdaging, maar de 2 MMA-vechters bleven gemonteerde videootjes heen en weer sturen om elkaar belachelijk te maken. Derek lachte ‘The Last Stylebender’ nog uit en dacht de ‘hype’ rondom Israel wel stil te kunnen leggen.

TKO
Maar in de 1e ronde was het al gedaan voor Brunson. Door een zieke knie in het gezicht van Derek ging hij neer, daarna raakte hij nog zeker 2 keer het canvas in de laatste 30 seconden van de 1e ronde. Bij de 4e keer dat Derek knock-out leek te gaan stopte de scheidsrechter het gevecht en won Israel op technische knock-out in de laatste 9 seconden.