🥊📸 | Amateurbokser keert terug in ring nadat idioot hem bijna doodstak met keukenmes

14 februari 2020

Amateurbokser Robbie Pattinson keert, 1 jaar na een wel heel bizarre gebeurtenis weer terug in de ring. De 21-jarige Brit werd vorig jaar met een keukenmes bijna doodgestoken door een idioot.


Scott Topping had het bij een avondje uit in april 2019 op Pattinson voorzien en plantte een keukenmes in zijn gezicht, net onder zijn linkeroog. Als het mes 1 millimeter dieper of naar links en rechts was gegaan, had het zijn leven gekost. Op een röntgenfoto is goed te zien hoe het lemmet in zijn gelaat was gedrukt.

Bijna dood-ervaring
Dit weekend keert Pattinson terug in de ring, maar zijn herstel verliep niet grandioos. Logisch ook. Pattinson voelt nog altijd niets aan de linkerkant van zijn mond en heeft hij moeite met eten. Nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis lag hij 3 dagen in coma. Evengoed kon hij zich alles herinneren en 2 dagen na zijn ontslag uit het ziekenhuis was hij alweer in training.

"Ik heb zin in mijn terugkeer", zei Pattinson tegen The Sun. "Zeker na alles wat er is gebeurd. Ik moet terugkeren, anders gebeurt het nooit." Pattinson raakte in gevecht met zijn aanvaller Topping nadat die laatste zijn vriendin aanviel. Toen Topping - die nu nog vastzit voor poging tot moord en voor wie levenslang boven het hoofd hangt - het gevecht met de vuisten ging verliezen, greep hij naar het mes.

Mazzel
Pattinson had geluk dat de artsen op de SEH hem meteen en goed hielpen. "Ik was verzwakt en had veel bloed verloren. Nadat ik wakker werd, zeiden de dokters dat het ongelooflijk was dat ik nog leefde. Ik heb geluk gehad, meer kan ik er niet van denken."