Anthony Joshua wil maar één ding: de WBC-titel (en daarom moet Rus wachten)

10 april 2018

Getty Images

Anthony Joshua is wereldkampioen in het zwaargewicht bij maar liefst 4 boksbonden: WBA, WBO, IBF en IBO. De 28-jarige Brit wil daarom ook de wereldtitel van de WBC graag veroveren. Daarmee zou hij pas echt de onbetwiste wereldkampioen in de koningsklasse van het boksen zijn.


WBC-titelhouder Deontay Wilder uit de Verenigde Staten ziet een alles-of-niets-duel met Joshua helemaal zitten en ook de 4-voudige titelhouder wil niets liever dan het 'grootste gevecht ooit' in het boksen programmeren.

Probleem
Er is echter1 probleem: boksorganisatie WBA eist dat de Britse prof binnen afzienbare tijd zijn WBA-titel verdedigt tegen de Russische uitdager Alexander Povetkin (38). ,,Ik boks dit jaar liever tegen Wilder, dus het zou ideaal zijn als Povetkin wil wachten tot 2019'', liet Joshua weten.

Als het toch moet...
,,Dit krijg je nu eenmaal als je meer dan 1 kampioensgordel in bezit hebt. Dan moet je de regels van de betreffende boksbonden aanhouden. Elke kampioensgordel komt met verplichte gevechten en het duel met Povetkin is er zo 1. Hopelijk kan hij geduld opbrengen. Indien hij dat niet kan, zie ik er weinig heil in om mijn WBA-titel op te geven. Dan zal ik toch eerst tegen Povetkin moeten uitkomen.''