📸😲 | UFC’er Anthony Smith wilde vinger amputeren: ‘Alles doen om te kunnen vechten’

6 februari 2020

UFC-knokker Anthony Smith is een taaie. In een interview met MMAfighting vertelde hij dat hij bijna een vinger van zijn hand liet snijden om te kunnen blijven vechten, meldt Vechtsportinfo.


Smith stond niet meer in de kooi sinds zijn zege op Alexander Gustafsson. Dat was in de zomer van 2019, maar een lelijke blessure hield hem vervolgens uit de kooi. Meerdere ingrepen mochten niet baten en dus overwoog Smith serieus om zijn vinger er maar af te halen.

Tjak tjak hak hak
De dokters konden zijn probleem niet verklaren en dus ook niet oplossen. "Ik sneed bijna mijn vinger eraf, ja. We zouden mijn wijsvinger eraf halen omdat er allerlei littekenweefsel vast zat óp het weefsel." In dat geval hield Smith 3 vingers over. "En een knokkel. Genoeg om iemand naar de grond te slaan."

Op de valreep vond Smith dus toch een wat 'normalere' oplossing. In ieder geval: een mindere lugubere. "Ik volg nu therapie waarbij ik mijn vinger train. Met elektrische schokken werd mijn vinger weer bruikbaar en nam dat weefsel af. Dit deed ik dagelijks en gelukkig kwam de natuurlijke beweging weer terug. Die kan ik inmiddels weer gewoon uitvoeren." Beter, man!