Australische bokser Dwight ‘Cowboy’ Ritchie overleden na fatale body shots tijdens training

9 november 2019

Wat een vreselijk nieuws uit Australië... Aldaar is de 27-jarige bokser Dwight Ritchie overleden nadat hij een behoorlijke stoot op zijn lichaam ontving tijdens het trainen.


Ritchie, die Cowboy als bijnaam heeft, stond bekend als een echte strijder. Zo was hij een talentvolle bokser en overwon hij 2 keer de vreselijke ziekte kanker. Hij laat een partner en 3 kids na.

Ongeluk
Nadat hij met zijn trainingsmaat Michael Zerefa in Melbourne aan het sparren was, liep hij terug naar zijn hoek waarna hij in elkaar zakte. Kort daarvoor had Ritchie een paar 'body shots' gekregen en kwam daar dus niet meer bovenop.

Zijn promoter, Jake Ellis, bevestigde het nieuws op sociale media en is er kapot van. "Het is een grote schok om te zeggen, maar cowboy Dwight Ritchie is er niet meer. Hij is heen gegaan terwijl hetgeen deed waar hij zijn leven lang zo van hield."

RIP Cowboy
Ellis' mooie woorden gingen nog verder. "Als zijn promoter en vriend is het moeilijk te accepteren. Het is tragisch wat er zojuist is gebeurd. Hij zal herinnerd worden als een groot talent. Zijn vechtstijl staat symbool voor wie hij was. Rust in vrede, Cowboy. Je zal voor eeuwig gemist worden."