Badr Hari gaat over 3 weken weer rustig beginnen met trainen

9 januari 2020

Pim Ras Fotografie

Nog 3 weken herstel, maar dan kan Badr Hari weer rustig zijn training hervatten. Dat zegt zijn trainer Mike Passenier op Veronica Fight.


Hari is herstellende van de enkelblessure die hij op 21 december opliep in het WK-titelgevecht met Rico Verhoeven in de GelreDome. "Zijn banden hebben een opdonder gehad. Er is er 1 gescheurd”, zegt Passenier. "Tegenwoordig hoef je niet meer in het gips als je wat scheurt. Dan is het vooral rust houden en geduld hebben en zelf herstellen. Dat duurt tot 4 tot 6 weken. We hebben nu 3 weken gehad, dus over 3 weken kan hij weer rustig beginnen."

Opgeven
Hari moest in het titanengevecht met Verhoeven in de 3e ronde opgeven, terwijl hij voorstond op punten. Hij viel aan met een hoge trap, maar landde verkeerd en blesseerde zich. Hari ging huilend van pijn en frustratie op een brancard het stadion uit.

Strijdbaar
De kickbokser toonde zich een dag na zijn opgave strijdbaar. "Ik heb de wereld laten zien dat ik nog steeds de meest dominante vechter ben bij de zwaargewichten. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat ik deze kampioensgordel ga veroveren. Ik kom terug, wees voorbereid.”