‘Badr is een emotionele vechter, het kan zomaar uit de hand lopen’

6 december 2016

Pro Shots
Badr Hari voor gevecht naar Grozny

10.000 Nederlanders trekken zaterdag naar Oberhausen. Daar neemt Rico Verhoeven uit Halsteren het zaterdagavond in de König-Pilsener-Arena op tegen Badr Hari. Ook kickboksvrienden Jim Snellen (18) en Tijme Bossers (19) uit Rijsbergen gaan samen naar Oberhausen voor ‘het gevecht van de eeuw. De Brabanders hopen uiteraard dat hun provinciegenoot er met de winst vandoor gaat.


De jongens kickboksen al een aantal jaar in Etten-Leur en volgen de sport op de voet. Snellen ging vorig jaar al eens naar een gevecht van regerend wereldkampioen Verhoeven kijken. "Sindsdien ben ik hem echt gaan volgen", zegt Snellen in gesprek met de Brabantse krant BN De Stem. Zaterdag zit hij samen met Bossers en een aantal andere vrienden in Duitsland. "Toen we erachter kwamen dat het gevecht een feit was, hoefden we niet lang na te denken om kaartjes te kopen."

Onverslaanbaar
Zenuwachtig voor de spectaculaire tweestrijd tussen de sinds 2013 onverslaanbare Verhoeven en Hari, die zijn laatste partij vocht in 2015, zijn ze nog niet. Maar om hen heen stijgt de spanning snel. ''Je merkt dat er meer over gepraat wordt, het is echt een ding aan het worden", zegt Snellen. Ook Bossers staat te popelen om zaterdag in de arena in Oberhausen te zijn. "Ik heb er heel veel zin in en ben vooral benieuwd naar het sfeertje."

Over de uitslag van de partij durven ze zich nog niet nadrukkelijk uit te spreken. Snellen hoopt van harte dat zijn provinciegenoot Verhoeven wint, en dan het liefst via een knock-out. "Dat lijkt me heel gaaf, hij is toch de betere atleet." Toch is het voor hem niet vanzelfsprekend dat de Halsternaar daadwerkelijk gaat winnen. "Ik denk dat Badr Hari onderschat wordt door sommigen."

Sensatie
Bossers heeft zijn hoop eveneens gevestigd op Verhoeven, maar verwacht dat Hari zich niet zomaar gewonnen gaat geven. "Hari is heel hard aan het trainen, maar Verhoeven heeft meer wedstrijdvorm." Stiekem hoopt hij op veel sensatie tijdens de partij. "Hari is een hele emotionele vechter, dus het kan zomaar uit de hand lopen."