Badr Hari komt goed weg na betalen slachtoffer van mishandeling

3 juni 2016

ANP

De Marokkaans-Nederlandse kickbokser Badr Hari is in de Marokkaanse stad Marrakesh veroordeeld tot een boete van 500 dirham, omgerekend 46 euro, wegens mishandeling. Hij komt daarmee goed weg, zegt ook zijn advocaat Karim Boualam. Die noemt het een milde straf. Badr Hari heeft buiten het proces om het slachtoffer een onbekend geldbedrag gegeven.

Het slachtoffer van de mishandeling trok twee weken geleden zijn aanklacht in, nadat hij geld van de kickbokser had gekregen. Hij werd in april door Hari mishandeld in een nachtclub waar hij werkt. De legendarische kickbokser werd daarom opgepakt.

Dit gebeurde nadat Hari niet lang geleden werd veroordeeld voor een reeks mishandelingen in Nederland.

De mond gesnoerd
Badr Hari kwam snel weer vrij door een borg te betalen. Daarna trok hij weer zijn portemonnee om het slachtoffer de mond te snoeren. Die ging akkoord en liet de aanklacht vallen. Het slachtoffer wilde ook niet dat het aanzien van de Marokkaanse kickbokskampioen door het proces werd geschaad, aldus de advocaat. Hoeveel Badr Hari de man heeft betaald, is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Hari in de problemen komt door mishandeling. De bekendste mishandeling is die van zakenman Koen Everink in de Skybox tijdens dancefeest Sensation, een paar jaar geleden.

Koen Everink werd 4 maart dood aangetroffen in zijn eigen huis. Al snel werd een verdachte aangewezen. Pikant genoeg de tenniscoach van Robin Haase. Hij zit nog steeds vast.