Bajesklant Inocente lust Verhoeven rauw: ‘Ik sla hem K.O.’

26 september 2018

ANP

Alles en iedereen in de vechtsportwereld kijkt uit naar het duel tussen Rico Verhoeven en Guto Inocente. De 32-jarige Braziliaan is naar eigen zeggen klaar voor de confrontatie met de Nederlander. Op 29 september zijn beide vechtersbazen dé hoofdact tijdens Glory 59.


Inocente heeft een moeilijk verleden. Zo vocht hij op straat, werd hij beschoten en zat hij in de bajes. "Eerlijk gezegd praat ik daar niet al te graag over. Ik heb gewoon vaak op straat gevochten en ben ook een keer neergeschoten, ja", sprak hij tegenover VICE Sports.

Stoten laten spreken
Inocente is een man van weinig woorden en hij hoopt vooral zijn kwaliteiten te laten zien. Hij wilde ook dolgraag vechten tegen Verhoeven. "Sinds mijn debuut bij Glory heb ik al aan de organisatie gevraagd of ze dit gevecht voor mij konden regelen. Hij is nu nog de kampioen, maar dat wil ik natuurlijk worden. Die belt hoort gewoon bij mij, klaar. Na de 29ste is dat ding van mij, als ik hem KO heb geslagen."

Het lijkt bluf, maar Inocente meent het. "Ik ga sowieso de daad bij het woord voegen", vertelde de Braziliaan. "Ik heb harder getraind dan ooit, vooral op cardio. Rico is een conditieman en ik ben dat nu ook. Serieus, ik ben er helemaal klaar voor."