Bokser Joshua wil revanche na sensationele nederlaag tegen Ruiz

4 juni 2019

BSR Agency

De Britse profbokser Anthony Joshua gaat revanche nemen op zijn Mexicaanse kwelgeest Andy Ruiz. Het management van de onttroonde wereldkampioen in het zwaargewicht gaat gebruik maken van een optie op een rematch. Dat zal eind dit jaar plaatsvinden, waarschijnlijk in Las Vegas.


Ruiz zorgde afgelopen zaterdag in New York voor een daverende verrassing door de nog ongeslagen Joshua in de zevende ronde uit te schakelen. De 29-jarige uitdager mag zich daardoor nu wereldkampioen noemen bij 4 bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Hij is de 1e wereldkampioen in het zwaargewicht ooit uit Mexico.

Vervanger
Ruiz was in New York de vervanger van de Amerikaan Jarrell Miller. Die zou eigenlijk tegen Joshua boksen, maar testte positief bij een dopingcontrole en moest zijn bokslicentie inleveren.

Ook 1 keer verloren
Ruiz staat als beroepsbokser nu op 33 overwinningen, waarvan 22 op knock-out. Hij verloor 1 keer, in 2016 tegen de Nieuw-Zeelander Joseph Parker, in een duel om de vacante WBO-wereldtitel. Joshua bleef in New York vooralsnog op 22 overwinningen steken.