Bokser Patrick Day overleden na harde K.O.-klap

17 oktober 2019

ANP

Patrick Day heeft zijn bokspartij tegen Charles Conwell niet overleefd. De Amerikaan kreeg 4 dagen geleden zo'n harde klap tegen zijn hoofd, dat hij er een hersenbeschadiging aan over hield. Woensdagnacht kwam het trieste bericht dat Day op 27-jarige leeftijd is gestorven.


Day werd zaterdag in de 10e ronde knock-out geslagen in Chicago en op een brancard de ring uit gedragen. In het ziekenhuis bleek dat zijn hersens zo'n opdoffer hadden gehad, dat hij in een kunstmatig coma gehouden moest worden. Daar is Day, die 17 van zijn 22 gevechten won, niet meer uitgekomen.

Arme Conwell
Conwell, zelf pas 21 jaar, schreef na het gevecht een emotionele brief aan Day: "Ik heb nooit gewild dat dit je allemaal zou overkomen, alles wat ik wilde doen was winnen. Als ik alles terug zou kunnen nemen, zou ik het doen. Nieman verdient het om dit te overkomen."

3e
Day is al de 3e professionele boxer die dit jaar om het leven komt na blessures opgelopen in de ring. In juli stierf zowel de Rus Maxim Dadashev als Hugo Alfredo "Dinamita" Santillan uit Argentinië.