Bokser Peter Müllenberg in kwartfinale Europese Spelen (en EK boksen) uitgeschakeld

25 juni 2019

AFP

Voor Peter Müllenberg zitten de Europese Spelen er op. De bokser uit Almelo verloor dinsdagavond in de kwartfinales van de Brit Cheavon Clarke in de gewichtsklasse tot 91 kilo.


De cijfers van de jury waren na afloop van de partij duidelijk: 5-0 in het voordeel van Clarke. De Brit kreeg in alle 3 de rondes de meeste punten van de jury, alleen in de 2e ronde gaf 1 official de voorkeur aan Müllenberg.

Müllenberg was lekker bezig
Müllenberg leek op weg naar de halve finales in het zwaargewicht tijdens de Europese Spelen, waar het bokstoernooi - net als bij het judo - ook geldt als Europees kampioenschap. In Müllenbergs 1e 2 partijen knokte hij zich vrij eenvoudig naar een zege, 4-1 en 3-2 tegen respectievelijk een Armeniër en een Turk. 

Nieuwe gewichtsklasse
Voor de 10 kilo zwaardere Clarke (91 kilo tegenover 81 van Müllenberg) was het nog maar zijn 2e partij in de Wit-Russische stad. De 30-jarige Müllenberg is meervoudig kampioen van Nederland in het halfzwaargewicht (tot 81 kilo). Vorig jaar stapte hij echter over naar een nieuwe gewichtsklasse: het zwaargewicht. Op die manier hoeft Müllenberg zich niet meer aan een heel streng en zwaar dieet te houden. Hij wil na zijn olympisch debuut van 2016 in Rio nog een keer naar de Spelen. Tokio 2020 is zijn laatste grote doel van zijn bokscarrière.