Bokser wilde kampioensgordel verkopen om kerstcadeau voor zoon te halen

27 november 2018

Getty Images/Ebay

Ronnie Clark heeft een moeilijke periode achter de rug. De 33-jarige Schotse bokser kwam in financiële problemen en zat zelfs even in de gevangenis. Om voor zijn zoon een kerstcadeau te kunnen kopen, besloot hij zijn kampioensgordel te verkopen. Gelukkig schoten vrienden te hulp.


The Shark won in februari de Europese titel in de supervedergewichtklasse en leek daarmee een einde te maken aan een donkere tijd. De zomer daarvoor zat hij in de bajes, omdat hij letterlijk zijn vrouw bespioneerde en dreigde een man die 'te flirterig' met haar praatte in elkaar te slaan.

Gordel
In de York Hall in Londen versloeg Clark Zelfda Barrett om de Europese titel. Daarna mocht hij de gordel in ontvangst nemen. Alles leek goed te gaan, tot recent maar liefst 2 bokswedstrijden werden gecanceld. De Schot liep daardoor flink wat inkomsten mis en besloot actie te ondernemen.

Hij zette de kampioensgordel te koop via eBay. Voor 1.070 Britse ponden kon een gelukkige koper hem overnemen. 'Ik verkoop mijn officiële IBF supervedergewicht-gordel', schreef hij op Facebook. 'Omdat mijn tegenstander geblesseerd is afgehaakt, heb ik geen om voor mijn zoon een kerstcadeau te halen.'

(tekst loopt door onder de afbeelding)Hulp
Die rake woorden gingen als een lopend vuurtje over het web. Logisch dan ook dat verschillende vrienden en collega's de oproep zagen. Zij besloten actie te ondernemen en geld in te zamelen voor Clark, die zijn kampioensgordel niet meer te koop heeft staan. "Mijn zoontje zal een mooi cadeau krijgen", sprak hij tegenover The Sun.