🎥 | Boksers lopen zieke oogblessures op na keihard maar mooi gevecht

28 oktober 2019

Boksers Josh Taylor en Regis Prograis toonden zich ware sportmannen na hun gevecht van afgelopen weekend. De 28-jarige Taylor won op beslissing van Prograis, maar beide heren waren flink gehavend na afloop. Ze toonden hun blauwe ogen na afloop op sociale media.


Sterker nog: de Schot Taylor was zelfs 3 rondes lang blind nadat Prograis hem zo hard op zijn ook ramde dat deze bont, blauw en dik werd. Gelijk daarna knalden beide heren per ongeluk met de hoofden tegen elkaar. Hierdoor werd het oog van Taylor alsmaar dikker en had ook Prograis een flinke bult.

Behoorlijke bult
Taylor won en ging na afloop gelijk naar het ziekenhuis. "Van tactiek was geen sprake meer" zei Taylor tegen de pers. "Ik zag 3 rondes lang niets meer." Hij won op beslissing met een scorekaart van 114-114, 115-113 en 117-112.

Door de overwinning mocht Taylor zich de super-lichtgewicht World Boxing Super Series-kampioen noemen. Op zijn Instagram-story gaf hij tekst en uitleg. "Ik voelde met net Popeye. Wakker worden als kampioen, na maar 16 gevechten, is echt geweldig. Ik ben echt uitzinnig met wat ik heb gepresteerd."

Blij
Ook bedankte hij iedereen die hem steunde en feliciteerde en vergelijk hij zich met een legende. "Ik voel met net Rocky!" Na afloop gingen beide heren ook, als vrienden, met elkaar op de foto. Opvallend! Want tijdens de persconferentie en het gevecht ging het er minder vriendelijk aan toe.

"Doe je zonnebril af, w*nker" zei Taylor toen tegen Prograis. Nu haalde hij dat opnieuw aan. "Wie is nu de wanker?" zei hij als een grapje.