Bokslegende Manny Pacquiao verslaat Keith Thurman op beslissing en pakt WBA-titel (video)

21 juli 2019

Manny Pacquiao gaat nog altijd lekker tekeer! De 40-jarige Filippijnse bokser versloeg zaterdag de Amerikaan Keith Thurman in Las Vegas op beslissing en pakte zo een nieuwe WBA Welterweight titel en werd hij de oudste bokskampioen ooit.


Pacquiao, gehuld in dezelfde witte broek en met dezelfde rode handschoenen waarin en waarmee hij 10 jaar geleden Ricky Hatton en Antonio Margarito versloeg, zette de klok even terug in de Amerikaanse lichtstad. Hij kreeg het publiek in de 1e ronde van de bank nadat hij Thurman met een rechterhoek tegen de vlakte sloeg.

Gelijke strijd
Hoewel Thurman - die 3 keer op zichzelf had gewed dat hij in ronde 1, 2 of 7 zou winnen (ja in boksen mag dat) - kon aardig mee, maar had geen antwoord op het kenmerkend goede voetenwerk van Pacquiao en zijn rechterhoek. Het was dan ook geen wonder dat PacMan de controle had in de 2e, 3e en 4e ronde.

Thurman, die inmiddels aan zijn neus bloedde, begon nadien pas gebruik te maken van het lengteverschil. Met zijn rechterhand zocht Thurman constant naar een opening om er daarna met een linkse hoek overheen te vliegen. Daarna was het weer Pac's beurt - voor het eerst sinds de openingsronde - om Thurman pijn te doen. Dit deed de Amerikaan weinig goeds in ronde 10.

Evenredig, voordeel Pac
In ronde 11 zag en rook Pac bloed waarna hij doorging met het stoten op Thurmans lichaam, maar de 30-jarige (oud-)kampioen reageerde met een mega linkerhoek die de jury deed zweten. De partij leek op een close call af te stevenen, maar dat zag PacMan niet zitten. Pac vocht de partij uit, waar Thurman met een rechterhoek nog een poging deed zijn ongeslagen status te behouden. Dit lukte niet en Pac stelde zijn fans dus niet teleur.

"Ik heb me vermaakt", zei Pacquiao na afloop. "Hij is een goede vechter en dito bokser. Sterk ook. Hij deed zijn best en ik ook, de mensen zijn blij. Ik ben erg blij met mijn fans en hen zeer dankbaar. Hierdoor ben ik gezegend, aldus de Filipijnse senator.