Bondscoach Nederlands boksteam: ‘We zijn goed bezig’ (video)

21 oktober 2017

Na een lange periode van helemaal niks zit de Nederlandse bokssport weer in de lift. Afgelopen jaar behaalde Nouchka Fontijn een zilveren medaille op de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap. Ook Peter Müllerberg gooide hoge ogen in Rio.


Volgens de bondscoach van het Nederlandse team Henny van Bemmel zit het dus wel snor. "Na een gat van 24 jaar afwezigheid op de Olympische Spelen konden we afgelopen jaar eindelijk weer Nederlandse topbokser sturen. En met succes. Want Nouchka haalde zilver."

Uitstekend
De mannen hebben op een elite EK voor de 3e keer achter elkaar een medaille gewonnen en voor de 3de keer op rij zijn er Nederlandse boksers bij de beste 8 van de wereld. Ook bij het Eindhovense EBC bokstoernooi doen de Nederlanders het uitstekend. Aïto Koster verloor maar nipt van de topper Munkh-erdene Uranchimegen, Fontijn ging makkelijk door en ook Müllenberg was erg sterk.

'Goed bezig'
En die resultaten stemmen bondscoach Van Bemmel tot tevredenheid. "We kunnen wel zeggen dat we als team erg goed bezig zijn", aldus Van Bemmel.